Фітнес-уікенд від бійців ММА в Кам’янському: демонстрація сили та витримки

Фітнес-уікенд від бійців ММА в Кам’янському: демонстрація сили та витримки

Чергове публічне тренування в межах проекту «Фітнес-уікенд» на ганку кінотеатру «Мир» проводили бійці змішаних єдиноборств ММА.

Автор: Валентин Фіголь.

Тренування «фітнес-уікенду» проходять по п’ятницях біля кіноконцертного комплексу «Мир» на лівобережжі Кам’янського. Відомі тренери та інструктори з різних видів руханки – спорт, танці тощо, проводять півгодинні тренування на ганку «Миру». Сенс цих занять, як кажуть організатори з міського Центру «Спорт для всіх» – пропагувати здоровий спосіб життя, залучаючи до занять фізкультурою та спортом мешканців міста. Люди прийдуть, подивляться – хтось може повправлятись і сам, а хтось просто захоче записатись до спортклубу чи познайомитись із тренером.

Ввечері 19 червня «фітнес-уікенд» проводили представники змішаних єдиноборств ММА. Хлопці показували елементи бойової техніки – удари руками й ногами, борцівські прийоми – все, що дозволено в поєдинках за правилами ММА.

«Люди мають знати, що в місті розвивається такий вид спорту, як змішані єдиноборства, – прокоментував свою участь в проекті «фітнес-уікенд» тренер з ММА Олександр Журавльов. – Ми популяризуємо єдиноборства і своїм прикладом пропагуємо здоровий активний спосіб життя».

Тренер впевнений, що популяризація бойових мистецтв не сприятиме підвищенню градусу агресії в суспільстві. «Якраз заняття бойовими мистецтвами вчить контролювати агресію, – нагадує О. Журавльов. – Тренери вчать вихованців контролювати свої емоції в поєдинку і в повсякденному житті. Я треную вже 5 років, і жоден з моїх колег чи вихованців не вчинив ще якихось агресивних дій, не потрапив у неприємну ситуацію з поліцією, тощо».

«Батьки теж повинні виховувати своїх дітей, привчаючи їх контролювати свою агресію і поважати інших людей», – нагадав тренер про батьківські обов’язки.

Цього разу бійцям довелось продемонструвати не лише свій бойовий вишкіл, але й вміння стримувати емоції. Під час тренування до хлопців кілька разів приєднувались місцеві мешканці, поведінка яких могла би спровокувати конфлікт. Один дядько весь час намагався потанцювати серед бійців, які демонстрували техніку ММА. Якийсь молодий хлопець спочатку вийшов потанцювати перед групою дівчат, які відкривали «фітнес-уікенд», а потім запропонував хлопцям побитися з ним. Бійці терпляче обминали нетверезого танцюриста. «Поєдинщик» теж отримав те, чого хотів – обмінявся штурханами з одним спортсменом, подякував і пішов собі далі пити пиво з товаришами.

Після тренування глядачі підходили до тренера та спортсменів – знайомились, розпитували. Можливо, хтось прийде приєднатись до спортсменів у їхньому клубі «Фенікс тім».

Проект «фітнес-уікенд» запрошує кам’янчан на публічну руханку щоп’ятниці, о 18 годині, до ганку ККЦ «Мир».