Майже мільярд гривень кредиту хоче взяти міська влада Кам’янського на розвиток міста

Майже мільярд гривень кредиту хоче взяти міська влада Кам’янського на розвиток міста

Значні кредитні кошти – як державні, так і міжнародні, хоче залучити міське самоврядування на оновлення та розвиток інфраструктури Кам’янського.

Автор: Валентин Фіголь.

Один з кредитів, про які йде мова – це залучення внутрішніх українських коштів. 29 травня на сесії міськради депутати підтримали взяття кредиту для бюджету розвитку на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства і соціально-культурної сфери.

Для цього міськими фінансистами запропоновано укласти кредитний договір з «Ощадбанком» на суму 170 мільйонів гривень.

На засіданні міськвиконкому 26 червня було затверджено перелік об’єктів інфраструктури, роботи на яких планується виконати за рахунок місцевого внутрішнього запозичення в 2020 році.

1. Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 2 КНП КГС «ЦПМСД № 3» по вул. Залізняка, 1 – 12,8 млн. грн.

2. Капітальний ремонт скверу по проспекту Свободи від проспекту Аношкіна до площі Визволителів – 32,2 млн. грн .

3. Реконструкція стадіону школи № 18 по вул. Звенигородська, 31 – 22,6 млн. грн.

4. Капітальний ремонт другого поверху (чотириповерхової будівлі) стаціонарного корпусу дитячої лікарні по вул.. Манаєнкова, 24 – 10 млн. грн.

5. Реконструкція комплексу нежитлових будівель по вул. Широка, 92 (під притулок для тварин)  – 11,4 млн. грн.

6. Будівництво палацу спорту по вул. Чорновола, 67Е (об’єкт незавершеного будівництва) – 14,9 млн. грн..

7. Реконструкція лівобережного парку – 12 млн грн .

8. Будівництво комплексу мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту по пр. Конституції – 7,8 млн грн.

9. Будівництво багатофункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту по вул. Пушкіна в Карнаухівці – 4,6 млн. грн..

10. Будівництво комплексу мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту по пр. Перемоги – 3,9 млн. грн .

11. Капітальний ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Харківська, 9 – 298 тис. грн .

12. Капітальний ремонт житлового будинку по вул.Харківська, 25 (покрівля) – 523 тис. грн.

13. Реконструкція школи № 20 – 10 млн. грн.

14. Будівництво світлофорного об’єкта в зоні перехрестя пр.Шевченко і Аношкіна – 4,8 млн грн.

15. Капітальний ремонт покриття трамвайної колії по пр. Шевченко від майдану Героїв до вул. Бурхана – 15 млн. грн.

16. Капремонт терапевтичного відділення з вхідною групою в міській лікарні №9 – 4 млн грн .

17. Капремонт онкологічного відділення лікарні №9 – 4 млн. грн..

Ще один кредит міське самоврядування планує взяти у Європейському інвестиційному банку. Запозичення в розмірі 30 мільйонів євро (близько 900 мільйонів гривень) заплановано спрямувати на утеплення 17-ти бюджетних установ і повну LED-реконструкцію зовнішнього  освітлення міста.

Під час наради у міського голови Андрія Білоусова на цьому тижні обговорювалися питання, пов’язані з розробкою техніко-економічного обгрунтування (ТЕО). Наразі проходить інвентаризація усього вуличного освітлення, беруться до уваги транспортні розв’язки, світлофорні об’єкти і пішохідні переходи, які необхідно освітити. Уже визначені вулиці і їх перелік відправлений технічним консультантам.

У середині липня очікується приїзд в Кам’янське робочої групи від кредитувальників, яка займається технічним супроводом проектів. У жовтні 2020 року почнеться розробка проектно-кошторисної документації, а з початку 2021 року стартує безпосередня реалізація проєктів.