Не дозволяти працювати ТОВ «РОКОБАН» в Кам’янському вирішили мешканці міста на мітингу

Не дозволяти працювати ТОВ «РОКОБАН» в Кам’янському вирішили мешканці міста на мітингу

Мітинг мешканців кам’янського, які виступають проти наміру ТОВ «РОКОБАН» будувати в місті завод з переробки небезпечного сміття, відбувся на Соцмісті 6 жовтня.

Автор: Валентин Фіголь.

Приблизно сотня мешканців міста зібралась сьогодні о 16 годині біля зупинки транспорту «Південна» на початку проспекту Конституції.

Люди зібрались обговорити ситуацію навколо отримання ТОВ «РОКОБАН» позитивного висновку від Мінприроди щодо оцінки впливу майбутнього сміттєпереробного заводу на довкілля.

Нове екологічно небезпечне підприємство не потрібне в Кам’янському, говорили учасники мітингу.

Присутні озвучували сумніви щодо безпечності виробництва. Зокрема, працівник «ДНІПРОАЗОТу» повідомив, що ніколи не чув, щоб хіміки збирались надавати свої комунікації в розпорядження «РОКОБАНу».

Ще один чоловік, який назвався фахівцем в сфері екології, заявив, що переробка тваринних рештків, запланована на майбутньому заводі – це крематорій, в якому можна за рік спалити близько мільйона людей…

Міське самоврядування з самого початку було проти намірів «РОКОБАНу», заявив Юрій Лисяк, директор департаменту екології Кам’янського. Але керівництво «РОКОБАНу» уникало контактів з міською владою, і тихцем отримало позитивний висновок від міністерства.

Міське самоврядування не відступить, заявив Ю. Лисяк: буде подано позов до суду, щоб відмінити висновок Мінприроди. «Ми не дамо «РОКОБАНу» працювати в Кам’янському!» – пообіцяв посадовець.

Земельна ділянка, на якій збираються будувати сміттєперерробку – це комунальна земля, надана в оренду, зауважили учасники мітингу. Чи не можна якось цю землю повернути місту?

З цього приводу пан Лисяк порадив звернутись до присутнього на мітингу секретаря міської ради Олександра Залевського – хай міськрада розгляне можливість забрати землю в орендаря, який передає ділянку під небезпечне будівництво.

Якщо офіційні звернення не дадуть результату – треба переходити до більш радикальних заходів громадського впливу – блокування підприємства, наприклад, заявив О. Залевський.

Мітинг прийняв резолюцію: вимагати в уряду скасування висновку Мінприроди по «РОКОБАНу», вимагати від міської влади не допустити будівництва сміттєпереробного заводу, вимагати від «РОКОБАНу» негайно провести відкриті громадські слухання.

Якщо вимоги не будуть виконані, учасники мітингу заявили про намір 20 жовтня вийти на трасу державного значення.