Газовики в Кам’янському не знайшли витікання у відключеному нібито через це газовому стояку

Газовики в Кам’янському не знайшли витікання у відключеному нібито через це газовому стояку

З кінця минулого року прожили без газу споживачі з будинку №4 по вулиці Тагільській. Газопостачальники повідомили, що відключили стояк через витікання газу, але де було те витікання – не знають.

Автор: Валентин Фіголь.

Газопостачання квартири в будинку №4 по вулиці Тагільській раптово відключили вдень 30 грудня, писав днями «Пильний погляд». Вранці 5 січня газопостачання було відновлене.

Споживач, який розповів цю історію журналісту, одразу почав шукати, хто і навіщо відключив йому газ. В телефонній розмові йому хтось із газовиків сказав, що газ відключений, бо якийсь невідомий перехожий повідомив про виток газу.

Але, коли споживач прийшов до сервісної служби газової контори, то почув іншу версію причини відключення. Судячи з відео, наданого мешканцем будинку паном Андрієм, співробітниця служби повідомила споживачеві, що його відключили ще в жовтні. За що – невідомо, але відключили! На вимогу споживача показати якісь документи щодо жовтневого відключення жінки відповіли, що з цим – не до них… Споживачу було запропоновано почекати до «після свят».

«Це вони мене так карають за намір поміняти газопостачальника, – припустив пан Андрій. За кілька днів до відключення в нього була розмова про цей намір зі співробітницею газової контори. – Коли я підтвердив свій намір, вона раптом питає: як ви можете користуватись газом, коли ви відключені? А я їй кажу: як я можу бути відключеним, коли я користуюсь газом?.. На тому й закінчилось, як я думав».

В понеділок, 4 січня, пан Андрій знову звернувся до газопостачальника. Написав інформаційного запита, в якому вимагає надати йому копії актів про відключення через витікання газу та про ремонтні роботи з ліквідації цього витікання. Співробітники газконтори попередили споживача, щоб назавтра чекав бригаду фахівців для підключення.

Зранку 5 січня на Тагільську, 4 прийшли двоє газовиків. Один розпломбував і відкрив кран на вулиці, другий перевірив, чи нормально запрацювали газові прилади у споживача. Споживач підписав акт про підключення, зазначивши в ньому, що витікання газу представники постачальника так і не виявили.

«Нехай мій досвід стане в нагоді всім, хто вирішив змінити постачальника природного газу, – прокоментував інцидент споживач. – Одразу хочу надати пораду всім кам’янчанам: в разі припинення газопостачання з невідомої причини подавайте заяву на підключення з вашою гарантією безперешкодного доступу до газових приладів – виключно через приймальню управління (Цегельний провулок). В такому разі на вашу заяву мають відреагувати протягом доби!»