Поліцейські ліквідували міжрегіональний канал постачання зброї та боєприпасів на Дніпропетровщину

Поліцейські ліквідували міжрегіональний канал постачання зброї та боєприпасів на Дніпропетровщину

21-річний житель Чернівецької області налагодив збут власноруч виготовленої зброї через мережу Інтернет, повідомляють у Нацполіції.

10 березня оперативники управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Синельниківського районного управління поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури із залученням полку поліції особливого призначення Чернівецької області провели санкціоновані судом обшуки у місті Заставна.

Під час слідчих дій за місцем фактичного мешкання юнака правоохоронці виявили та вилучили три стартові пістолети з ознаками переробки, патрони, складові частини до зброї та приладдя для її переробки.

З’ясувалося, що чоловік розповсюджував власноруч виготовлену, а також перероблену вогнепальну зброю та набої до неї через мережу Інтернет із використанням поштового перевізника. Одним із викритих правоохоронцями фактів є постачання зброї до Дніпропетровської області, ймовірна причетність молодика до інших аналогічних правопорушень встановлюється під час слідства.

Співробітники поліції встановили, що спілкування продавця із замовником відбувалося через веб-ресурс, який юнак створив для своєї кримінальної діяльності.

Чоловіка одразу було затримано слідчими в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває слідство.