У Кам’янському стартувала контрольна перевірка діяльності аварійно-рятувальних служб

У Кам’янському стартувала контрольна перевірка діяльності аварійно-рятувальних служб

23 березня в Кам’янському відбулася організаційна нарада з питання контрольної перевірки цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб. Представники комісії з Києва проводять перевірку по всій Дніпропетровській області.

Нарада пройшла під керівництвом Кам’янського міського голови Андрія Білоусова. Міський голова зазначив, що наше місто досить тісно співпрацює з ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області. Щороку виділяється фінансування для підтримки матеріально-технічної бази аварійно-рятувальних служб.

«У разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій ми активно співпрацюємо і намагаємося допомагати. Крім того, в цьому році ми готуємо проєкт із будівництва окремого підрозділу на лівому березі, щоб там була своя пожежна частина», – сказав Андрій Білоусов.

Голова комісії – заступник директора департаменту із запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України Павло Афанасьєв зазначив, що контрольна перевірка в містах Дніпропетровської області почалася 22 березня і триватиме 10 днів.

За словами Павла Афанасьєва, за минулий рік в Україні виникло 116 класифікованих надзвичайних ситуацій, зафіксовано більше 100 тисяч пожеж, в яких загинуло понад 1700 осіб. А загальна сума матеріальних збитків від пожеж становила 12 мільярдів гривень.

Для контрольної перевірки залучені всі органи управління цивільного захисту, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, аварійно-рятувальні служби.

У складі комісії 5 чоловік, кожен з яких – фахівець у своїй сфері. Члени комісії перевірятимуть документацію, планування діяльності спеціалізованих служб, організацію робіт із запобігання надзвичайним ситуаціям і багато іншого. За результатами перевірки буде складено акт про стан цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, який передадуть до Кабінету Міністрів України.