Серед спортсменів Кам’янського немає спалаху інфекційних хвороб

Серед спортсменів Кам’янського немає спалаху інфекційних хвороб

В спортивних комплексах, школах та секціях Кам’янського не спостерігається різкого чи незвичайного зростання захворюваності на інфекційні хвороби, відзначають тренери. Спортсмени пояснюють це здоровим способом життя та дотриманням правил гігієни.

Автор: Валентин Фіголь.

Тренери та керівники різних спортивних закладів відзначають, що за весь час роботи в карантин у них не спостерігається спалахів інфекційних захворювань, в тому числі і на ковід.

Івашина
Анатолій Івашина, в.о. директора КСК «Прометей»

«Маємо звичне сезонне збільшення випадків інфекцій, але не більше, – констатував Анатолій Івашина, в.о. директора КСК «Прометей», найбільшого діючого спорткомплекса в Кам’янському. – Випадків підтвердженого ковіду серед дітей немає».

Днями у Вінниці відбувся Чемпіонат України з ушу саньшоу. В ньому брали участь спортсмени з Кам’янського клубу бойових мистецтв «Спарта». До речі, привезли 3 золотих медалі, виступивши в 3 вагових категоріях. В турнірі взяли участь 260 учасників.

Ушу саньшоу – це коли суперники б’ються з різним ступенем контакту, тобто перебувають достатньо близько один до одного, міняючись неодноразово протягом кількох днів.

Турнір Кам’янської федерації Кіокушин карате «Воля до перемоги» зібрав в минулі вихідні зо дві сотні спортсменів. В каратистів теж люди контактують одне з одним досить близько.

Олександр Кирпа
Олександр Кирпа

Це лише два різних приклади масових спортивних заходів, в яких учасники активно контактували протягом доволі довгого часу.

Подібних спортивних заходів за останні кілька місяців відбулось чимало як в Кам’янському, так і за його межами.

 

Попри активну роботу секцій, лише звичний сезонний ріст інфекцій відзначає і Олександр Кирпа, директор ДЮСШ №4.

Незважаючи на високу контактність, серед спортсменів клубу «Спарта» не зафіксовано спалаху інфекцій, резюмує Андрій Шамардін, тренер клубу.

«Серед моїх знайомих спортсменів не знаю жодного підтвердженого випадку  коронавірусу», – відзначає й тренер з карате та фітнесу Олександр Наконечний.

Наконечний
Олександр Наконечний та учасники турніру “Воля до перемоги”

Що захищає спортсменів від інфекцій? Гігієна та спорт, відповідають вони.

«У нас заняття проводяться з дотриманням норм гігієни та протиепідемічних заходів», – наголосив керівник спортивного закладу А. Івашина.

бійці клубу "Спарта"
Андрій Шамардін та бійці клубу “Спарта” на турнірі з ушу саньшоу у Вінниці

«Активний рух, дихальна гімнастика та здоровий спосіб життя підтримують наше здоров’я», – пояснив тренер А. Шамардін.