На Дніпропетровщині знайшли схрон з боєприпасами

На Дніпропетровщині знайшли схрон з боєприпасами

Поліцейські Криворізького РУП виявили у схованці три гранати, запал та 300 патронів, повідомили у Нацполіції.

25 березня поліцейські отримали інформацію про місцевого жителя, який на території міста зберігає боєприпаси. З’ясувалося, що, 32-річний чоловік зараз відбуває покарання за скоєння майнових злочинів.

Поліцейські встановили, що наприкінці листопада минулого року він знайшов пакет з боєприпасами на одній із вулиць Центрально-Міського району м. Кривий Ріг. Замість того, щоб повідомити про небезпечну знахідку до поліції та уникнути кримінальної відповідальності, зловмисник вирішив переховати пакет та згодом продати.  Однак, за вчинення крадіжки з житла його арештували, тому він не зміг повернутися до схованки.

При проведенні слідчих заходів співробітники поліції під бетонною балкою виявили пакет з боєприпасами – корпус від гранат Ф-1 та РГД-5, запал УЗРГМ, граната ВОГ-25 та дев’ять коробок із патронами калібру 5.45 мм у кількості 300 штук.  Виявлене направили на експертне дослідження.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Тривають слідчі дії.