На Дніпропетровщині затримали чоловіка за збут наркотиків

На Дніпропетровщині затримали чоловіка за збут наркотиків

Сліп-пакети з канабісом та метамфетаміном, а також перероблений пістолет з набоями до нього, вилучили правоохоронці у квартирі місцевого жителя, повідомили у Нацполіції.

30 березня, в рамках кримінального провадження відкритого за ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) правоохоронці Нікопольського районного управління поліції спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 26-річного чоловіка.

Під час слідчої дії правоохоронці вилучили понад 40 сліп-пакетів з психотропами, предмет схожий на пістолет калібру 9 мм та 13 набоїв до нього. Все вилучене направлено для проведення експертного дослідження.

За цінами «чорного ринку» вартість вилучених речовин складає близько 32 тис. гривень. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та перекваліфікацію дій затриманого на ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція передбачає покарання позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.