У Дніпрі затримали вимагачів

У Дніпрі затримали вимагачів

Вимагаючи сплатити неіснуючі борги, зловмисники погрожували 40-річному чоловіку та членам його родини фізичним насильством, повідомляють у Нацполіції.

До поліції Дніпра звернувся чоловік та повідомив, що напередодні група осіб забрала у нього 20 тис. гривень, після чого чоловіки почали погрожувати йому та далі вимагати гроші. За даним фактом слідчим відділом були внесені відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), в рамках якого відбулись слідчі та розшукові заходи.

Затримання вимагачів відбулось 30 березня на вул. Корецького м. Дніпро за участі поліцейських управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області, слідчого Дніпровського РУП під процесуальним керівництвом прокуратури.

Особи затриманих встановлені – всі вони жителі Дніпра віком 24-30 років. У них вилучили частину грошей, які потерпілий передав під впливом погроз.

Зараз фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Їм загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.