На Дніпропетровщині будуть ловити лісо-браконьєрів

На Дніпропетровщині будуть ловити лісо-браконьєрів

Згідно розпорядження голови обласної ради Миколи Лукашука в регіоні поновлено діяльність робочої групи, яка працює над запобіганням знищення зелених насаджень та виявленню лісо-браконьєрів.
До її складу увійшли представники Дніпропетровської облради та ДніпроОДА, співробітники Нацполіції, прокуратури, представники лісового та мисливського господарств, громадськості. Основне завдання учасників — здійснювати організаційні, практичні та інформаційні заходи, аби запобігати незаконному знищенню зелених насаджень на території Дніпропетровщини.
«Поновлення діяльності робочої групи — важливий крок для регіону. Минулого року, завдяки скоординованій роботі учасників, до ЄРДР відомості було внесено за 91-м фактом кримінальних правопорушень. До слідчих відділів передано 265 кримінальних проваджень, до суду з обвинувачу вальними актами направлено 6 кримінальних проваджень. Звертаюсь до мешканців Дніпропетровщини і вкотре наголошую, вирубка зелених насаджень, фактично, легень нашої області — це кримінальний злочин! На порушників чекає покарання», — зазначив начальник управління з питань екології та природних ресурсів й голова робочої групи Антон Кумановський.
За заподіяну шкоду лісові кримінальним кодексом передбачений штраф у розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців/обмеження волі на строк до 3 років чи позбавлення волі на той самий строк (246 стаття КК України).