Правоохоронці Дніпропетровщини викрили нелегальні пасажирські перевезення з ОРДЛО

Правоохоронці Дніпропетровщини викрили нелегальні пасажирські перевезення з ОРДЛО

СБУ заблокувала трафік підпільних пасажирських перевезень з території ОРДЛО до Харківської і Дніпропетровської областей та у зворотному напрямку. За оперативною інформацією, частину грошей від нелегального бізнесу ділки сплачували до «бюджету» незаконних збройних формувань.
Для перевезення пасажирів, організатори використовували «маршрут» через територію РФ і тимчасово непідконтрольні ділянки держкордону.
Згідно отриманих даних, незаконний механізм налагодив мешканець Макіївки Донецької області. Для організації нелегальних перевезень він використовував два власні мікроавтобуси. Щомісяця ділки здійснювали до п’яти рейсових поїздок.
В ході відпрацювання оперативної інформації, правоохоронці викрили у пункті пропуску «Гоптівка» транспортні засоби учасників схеми. Наразі одного із зловмисників затримано, йому повідомлено про підозру.
У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.
Правоохоронці Дніпропетровщини викрили нелегальні пасажирські перевезення з ОРДЛО - ФОТО