На Дніпропетровщині колишні посадовці банку привласнили 86 мільйонів гривень

На Дніпропетровщині колишні посадовці банку привласнили 86 мільйонів гривень

На Дніпропетровщині поліцейські оголосили підозру чотирьом колишнім посадовцям банку за привласнення 86 мільйонів гривень. Зловмисники внесли в офіційні документи неправдиві відомості та вивели з банківської системи кошти вкладників, які надалі привласнили. Про це повідомили в Нацполіції.

Поліцейські Управлінням захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими та оперативниками управління карного розшуку обласної поліції викрили чотирьох  колишніх керівників банку.  Зловмисники   внесли в офіційні документи завідома неправдиві відомості та вивели із банківської системи 86 мільйонів гривень вкладників фінансової установи, які надалі привласнили.

Поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та в офісних приміщеннях. В результаті було  вилучено документацію та комп’ютерну техніку, в якій міститься інформація, що підтверджує причетність підозрюваних до злочину.

Заходи відбувалися за процесуального керівництва  Дніпропетровської обласної прокуратури.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру   за ч . 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Двом зловмисникам суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, іншим двом – особисті зобов’язання.
Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.