На Дніпропетровщині затримали групу крадіїв

На Дніпропетровщині затримали групу крадіїв

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали членів організованої злочинної групи, на рахунку яких десятки майнових злочинів. Як встановили поліцейські, затримані підозрюються у 16 фактах крадіжок, заволодінні транспортним засобом та розкраданні майна одного із заводів, що спричинило збитків на загальну суму близько мільйона гривень. Про це повідомили в Нацполіції.

Злочинну діяльність членів злочинної групи викрили співробітники управління карного розшуку спільно з відділом кримінальної поліції та слідчого відділу Дніпровського районного управління поліції. Затримання відбулось 13 травня.

Поліцейські встановили, що група складалася з семи осіб, яких організував мешканець Дніпра, раніше судимий за розбійні напади. За місцями мешкання всіх фігурантів відбулися 12 одночасних санкціонованих обшуків, під час яких вилучили гранати, наркотики, майно, здобуте злочинним шляхом, знаряддя злочину та інші речові докази.

Наразі п’ятеро осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Поліцейські перевіряють їх на причетність до інших злочинів, скоєних на території Дніпропетровської та інших області. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу та вручення повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.