На Дніпропетровщині затримали серійних крадіїїв

На Дніпропетровщині затримали серійних крадіїїв

Тільки у Дніпропетровській області зловмисники скоїли більш ніж 20 викрадень майна громадян. В тому числі чоловіків підозрюють в обкраданні помешкань у Миколаївській та Херсонській областях, повідомляють у Нацполіції.

За даними правоохоронців, до будинків та складських приміщень крадії проникали шляхом пошкодження металопластикових вікон або збиття навісних замків. Пересувалися та перевозили награбоване зловмисники використовуючи три автомобілі. В основному викрадали побутову та комп’ютерну техніку, електроінструменти, різноманітні гаджети та інші цінні речі.

19 травня підозрюваних затримали на території Тернівського району  Кривого Рогу, в момент вчинення чергової серії крадіжок поєднаних з проникненням та зломом. В ході огляду транспортного засобу зловмисників правоохоронці виявили та вилучили пістолет і  шість набоїв.

Того ж дня, співробітники поліції провели шість санкціонованих обшуків за місцем мешкання чоловіків та у приміщеннях, що їм належать. За результатними проведених слідчих заходів вилучили велику кількість краденої техніки, електроінструментів та інших речей.

Як встановили правоохоронці, до злочинної групи входило троє місцевих чоловіків віком від 34 до 45 років, які раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, в тому числі розбої, крадіжки з проникненням у житло та викрадення транспорту.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, а саме крадіжка, поєднана з проникненням у житло. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Учасників групи затримано, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі зловмисників перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів, в тому числі на території інших областей.

Розслідування триває.