На Дніпропетровщині викрили підпільний цех, де виготовляли фальсифіковану каву під марками відомих брендів

На Дніпропетровщині викрили підпільний цех, де виготовляли фальсифіковану каву під марками відомих брендів

Поліцейські вилучили понад 10 тонн сировини та близько 50 тисяч одиниць фальсифікованої продукції. Виробництво розташовувалося на території Павлограда, а продукцію зловмисники реалізували по всій Україні, повідомляють у Нацполіції.

20 травня співробітники відділення поліції № 3 (Покровське) Криворізького районного управління поліції провели санкціонований обшук в приміщенні підпільного цеху у Павлограді, де виготовлялася та зберігалася фальсифікована кава.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 10 тонн сировини, близько 50 тисяч одиниць готової «кавової» продукції, 5 тисяч етикеток, понад 2 тисячі упаковки з брендовими найменуваннями,  спеціальне обладнання для пакування, комп’ютерну техніку та записи з «чорною» бухгалтерією.

За результатами проведених заходів було встановлено, що до організації незаконного бізнесу причетний 33-річний чоловік. Ще понад 10 співробітників цілодобово працювали на виробництві. Зловмисники використовували дешеву кавову суміш невідомого походження, товар вироблявся та зберігався у неналежних умовах. Отриману у такий спосіб каву фасували в упаковки з логотипами відомих брендів. Реалізовували «товар» оптом і вроздріб як через торгівельну мережу, так і через мережу Інтернет.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).
На теперішній час правоохоронці проводять заходи, направлені на встановлення інших осіб, причетних до незаконної діяльності. Досудове розслідування триває.