На Дніпропетровщині напали на поліцейських

На Дніпропетровщині напали на поліцейських

Під час оформлення адміністративного протоколу на водія, який порушив правила дорожнього руху, двоє місцевих мешканців напали на поліцейських. Про це повідомили в Нацполіції.

Злочин стався 25 травня близько 22-ї години на автодорозі Н-23 в селі Мирове поблизу Томаківки. Під час патрулювання  автодороги поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 3 (селища Томаківка) помітили автомобіль, який рухався без освітлення. Під час складання адміністративного протоколу до них підійшли двоє місцевих мешканців, які перебували в стані алкогольного сп’яніння, та стали заважати їх роботі. На зауваження поліцейських та водія чоловіки не реагували та проявляли агресію. Продовжуючи конфліктну ситуацію, вони напали на правоохоронців та завдали їм тілесні ушкодження. Працівники поліції вжили заходи примусу та затримали нападників в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

26 травня слідчим за погодженням із окружною прокуратурою фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає покарання від обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу – тримання під вартою.