На Дніпропетровщині відбудеться Всеукраїнський дитячий фестиваль театрального мистецтва

На Дніпропетровщині відбудеться Всеукраїнський дитячий фестиваль театрального мистецтва

З 28 по 31 травня у Дніпрі, за підтримки Дніпропетровської обласної ради, відбудеться I Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва аматорських дитячих та молодіжних колективів «Імпреза над Дніпром».
«Це перший подібний дитячий фестиваль на теренах Центральної України! Захід присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародному Дню захисту дітей. Ми маємо чудову нагоду відкрити для дітей театр. А ті, хто вже долучився до цього мистецтва, мають можливість реалізувати свої таланти, вміння й показати себе на великій професійній сцені. Більше того, це не просто фестиваль, а конкурс. Тому діти зможуть позмагатись за першість, отримати призи та почути настанови й рекомендації від професійного журі», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Учасниками фестивалю стануть 10 провідних дитячих і молодіжних театральних колективів, які покажуть глядачам 14 конкурсних вистав. Регіонально представлена Харківська, Запорізька та власне Дніпропетровська область. Загалом — близько 150 юних театралів 6-18 років.
«Родзинкою фестивалю стане перегляд 14 конкурсних вистав на трьох різних майданчиках – на сценах Дніпровського Академічного Театру драми та комедії, Палацу студентів ДНУ ім. О. Гончара та «Центру позашкільної роботи № 2». Охочі можуть подивитись вистави безкоштовно. Для цього варто зареєструватись на сторінці Дніпровського Академічного Театру драми та комедії», — розповів Сергій Мазаний, директор-художній керівник Дніпровського академічного театру драми і комедії.
«На глядачів чекає жанрове різноманіття: поруч з класичними драматичними виставами в програму входить моновистава, вистава театру ляльок, а також виступ інклюзивного театру. Усі конкурсі вистави — українською мовою», — додала Ольга Обласова, директорка фестивалю.
Окрім конкурсного перегляду вистав, програма фестивалю передбачає насичену екскурсійну програму найвизначнішими куточками Дніпропетровщини, майстер-класи для учасників, творче спілкування та найголовніше – професійну оцінку журі та нагородження переможців.