Для понад 180 тис мешканців Дніпропетровщини житлову субсидію перерахують автоматично

Для понад 180 тис мешканців Дніпропетровщини житлову субсидію перерахують автоматично

До 1 жовтня мешканці області мають переоформити  житлові субсидії. Проте окремим категоріям держдопомогу призначать автоматично. А це – понад 180 тис людей. Про нові правила розповіла начальниця відділу департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА Олександра Довидовська.

«Уряд врахував карантинні обмеження і дозволив переважній більшості людей не переоформлювати житлову субсидію. Проте деякі громадяни мають подати відповідну заяву та декларацію про доходи. Зробити це необхідно до 1 жовтня», – зазначила Олександра Довидовська.

Переоформити документи мають ті, хто раніше отримував субсидію в безготівковій формі. Адже тепер її виплачуватимуть виключно грошима.

«Оформити заяву необхідно й у разі, якщо в оселі фактично проживає менше людей, ніж зареєстровано. А також людям, які наймають чи орендують житло, та переселенцям», – додала Олександра Довидовська.

Подати документи можна особисто в органах соцзахисту населення. Як варіант – відправити поштою. Звернутися до Центрів надання адмінпослуг чи тергромад. Також у поміч – електронний сервіс Мінсоцполітики.

«Іншим субсидіантам державну допомогу перепризначать на наступний період автоматично. А це – понад 180 тис мешканців області», – підкреслила Олександра Довидовська.

Уряд зменшив і кількість умов, які не дозволяють отримувати субсидію.

«Держдопомогу не виплачуватимуть людям, які володіють більш ніж однією квартирою чи будинком. Проте це не стосується співвласників житлових приміщень», – сказала начальниця відділу департаменту.

Збільшили і розмір депозиту, власникам якого не нараховують субсидію. Тепер він становить 100 тис грн замість колишніх 56,7 тис грн. Відсотки від вкладів при цьому не враховують.

Переоформлена за заявою або автоматично призначена субсидія нараховується на період від 1 травня 2021-го до кінця наступного опалювального сезону, наголосила Олександра Довидовська.

У попередньому опалювальному сезоні житлову субсидію отримували понад 200 тис мешканців Дніпропетровщини.