У Кам’янському на аукціон виставлено два підприємства

У Кам’янському на аукціон виставлено два підприємства

На Дніпропетровщині проходять аукціони з продажу державних активів. З початку року вже знайшли приватних власників 9 таких об’єктів. Нині оголошені торги стосовно ще 4-х. Про це повідомили у регіональному відділенні Фонду державного майна України у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

«На торги  виставлені 4 об’єкти державної власності. Вони розташовані у Кам’янському та Дніпрі. Серед активів – недобудови, магазини, гаражі», – розповіла перша заступниця начальника регіонального відділення Фонду державного майна України у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Анна Калініна.

Аукціони проходять онлайн, у системі ProZorro.Продажі. Спостерігати за торгами можуть усі охочі.

«Прозорість торгів підвищує конкуренцію. Тож зростає і ціна на об’єкти, – розповіла Анна Калініна. – Так, у Магдалинівці з аукціону продали двоповерхову будівлю за 1,3 млн грн. Це втричі більше стартової ціни. А за об’єкт у Першотравенську новий власник віддав 700 тис грн, що у 15 разів перевищило початкову суму».

У Кам’янському продають єдиний майновий комплекс державного підприємства «Смоли», розташований на проспекті Аношкіна, 179. Підприємство займалося виробництвом пластмас, забором та очищенням води та ін.

Також на торги виставлене Державне підприємство «Проектний інститут «Дніпродзержинськцивільпроект» (на фото).

Основним напрямком діяльності підприємства є діяльність у сфері архітектури, інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

Об’єкти, доступні для приватизації, можна переглянути тут.