Мешканцям Дніпропетровщини заборгували більше 400 млн грн зарплати

Мешканцям Дніпропетровщини заборгували більше 400 млн грн зарплати

На 1 червня поточного року сума заборгованості з виплати заробітної плати на Дніпропетровщині становила 411,6 млн.грн. По це повідомляють в Головному управлінні статистики області.

Основна частина заборгованості припадала на промисловість (84,8%). Сума боргу на підприємствах, які припинили подавати звіти у 2019–2020 роках, але не повідомили про погашення заборгованості, становила 4,2 млн.грн.

Найбільше заборгувли в Дніпровському районі – 319,2 млн. грн., Кам’янському – 52,3 млн. грн., Криворізькому – 30,1 млн. грн. Узагалі немає заборгованості з виплати заробітної плати в Павлоградському районі.

Водночас уряд 1липня провів засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, де доручив органам влади зменшити заборгованість.

Станом на 24 червня 2021 року заборгованість по заробітній платі в Україні склала понад 3,2 млрд грн. Значну більшість боргу – 81,3% – генерують економічно активні підприємства, натомість заборгованість із заробітної плати в компаніях, які знаходяться у стадіях банкрутства, складає 18,7% від загальної заборгованості, зазначили в уряді.

Сума боргів на підприємствах сфери управління центральних органів виконавчої влади станом на кінець червня становить понад 1,7 млрд грн. У регіональному зрізі обсяги заборгованості збільшилися у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях, значно зменшилися у Луганській, Волинській та Чернігівській.