Оздоровчо-тренувальні збори на морі провели каратисти Кам’янського

Оздоровчо-тренувальні збори на морі провели каратисти Кам’янського

Оздоровчо-тренувальні збори «Морська хвиля-2021» в літньому таборі на березі моря провела Кам’янська федерація Кіокушинкан-карате.

Такі заходи дають оздоровчий, спортивний та педагогічний ефект, відзначають тренери.

Автор: Валентин Фіголь.

Тижневі збори юних каратистів Кам’янської федерації Кіокушинкан завершились 3 липня. Кілька десятків дітей та підлітків протягом тижня жили в таборі в сосновому лісі на березі Чорного моря. Тренувались і відпочивали під наглядом тренерів федерації.

Це традиційна практика для кам’янських каратистів протягом багатьох років.

Оздоровчо-тренувальні збори на морі провели каратисти Кам’янського - ФОТО«Збори бувають різними, – розповів Олександр Наконечний, тренер федерації Кіокушинкан-карате. – Наприклад, підготовчі збори перед великими змаганнями. А тут, насамперед, планується оздоровчий ефект. Море, чудове лісове повітря, режим, рухова активність на стихії – це все вельми корисно для дитячого здоров’я».

Окрім оздоровчого, тренери сподіваються і на спортивний ефект від зборів.

«Вдома бійці ходять на тренування тричі на тиждень максимум. А тут тренуються тричі на день, і весь час під наглядом інструкторів та старших товаришів, – ділиться досвідом О. Наконечний. – Тут є можливість докладніше розібрати якісь технічні нюанси, тут ми факультативно вивчаємо інші техніки – боротьбу, наприклад…»

Оздоровчо-тренувальні збори на морі провели каратисти Кам’янського - ФОТО

До того ж спільне перебування протягом кількох днів гуртує колектив, зауважує тренер. Діти тренувались разом, влаштовували свята з творчими номерами, вчились співпраці, сварились та мирились, раділи та сумували…

Оздоровчо-тренувальні збори на морі провели каратисти Кам’янського - ФОТО«Дружба допомагає прогресувати спортсменам, – нагадує О. Наконечний. – А діти після зборів дружать більш осмислено».

Тренерам збори теж ідуть на користь: тут вони мають можливість обмінюватись педагогічним досвідом. «В кожного тренера є свої фішки!..» – акцентував тренер Наконечний.

Також він нагадав батькам юних бійців про необхідність адаптації організму мандрівників після перебування в інших кліматичних умовах та з іншим добовим режимом активності.

Оздоровчо-тренувальні збори на морі провели каратисти Кам’янського - ФОТО