На Дніпропетровщині розширять мережу служб підтримки постраждалих від домашнього насильства

На Дніпропетровщині розширять мережу служб підтримки постраждалих від домашнього насильства

У 2021 році на Дніпропетровщині розширять мережу спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства. Субвенцію з держбюджету отримають 6 громад регіону, повідомляють у Дніпропетровській ОДА. 

«Цьогоріч поліція розслідувала 125 кримінальних проваджень за злочини, скоєні у родині. Склала майже 5 тис протоколів про адмініпорушення. Маємо рішуче діяти, аби попереджати домашнє насильство. Та допомагати тим, хто став жертвою кривдників», – сказав заступник голови ОДА Сергій Карпенко. 

У 2021 році 6 громад Дніпропетровщини отримають субвенцію з держбюджету, додала директорка департаменту соцзахисту населення ОДА Олена Кришень. Кошти – на розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства.

«Кошти отримають Дніпровська, Васильківська, Петриківська, Покровська, Криворізька, Петропавлівська громади. Загалом – понад 7,5 млн грн», – сказала Олена Кришень.

За її словами, громади здебільшого планують створити консультативні служби. Там надаватимуть психологічну та юридичну допомогу, радитимуть, куди можна звернутися у скрутній ситуації, розповідатимуть постраждалим про соціальні послуги, якими вони можуть скористатися.

«Проблема домашнього насильства – серед найактуальніших. Сьогодні на боротьбі з нею робимо акцент. Консолідуємо зусилля органів влади та громадських активістів», – додав Сергій Карпенко.

На Дніпропетровщині вже працюють 49 спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства. Це, зокрема, притулки, консультативні служби, мобільні бригади, кризові кімнати.