В Україні створять 125 спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

В Україні створять 125 спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

В межах міжнародних ініціатив „Партнерство Біарріц” та „Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівностіˮ, які об’єднують зусилля різних країн на шляху до рівності різних груп жінок і чоловіків, Україна взяла на себе зобов’язання щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, повідомили в уряді.

Для виконання взятих зобов’язань та розширення доступу постраждалих до якісної і своєчасної допомоги Мінсоцполітики розбудовує систему надання допомоги постраждалим.

Так, для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб запроваджено нову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 274,2 млн гривень, завдяки якій 125 громад отримають кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб, зокрема, притулків, денних центрів, консультативних служб, придбання автомобілів для мобільних бригад при притулках.

Загалом на території України, завдяки реалізації державної субвенції буде створено 28 нових притулків, 39 нових денних центрів, 58 нових консультативних служб та буде придбано 40 автомобілів для мобільних бригад, які діють при притулках. Водночас буде покращено рівень надання соціальних послуг у 16 діючих притулках.