У Кам’янському на лівобережжі побудують перше пожежне депо

У Кам’янському на лівобережжі побудують перше пожежне депо

Рятувальники будуть ближче. У Кам’янському на лівобережжі, на 5-му мікрорайоні, побудують перше пожежне депо. Про це йдеться у сюжеті телеканалу “Відкритий”.

Зараз у разі виникнення надзвичайних ситуацій допомога приїжджає з правого берега, що не завжди буває швидко. За проектом депо – двоповерхова будівля, де розмістяться три спецмашини. Фахівці кажуть, в місті давно обговорюють це питання, але тільки цьогоріч справа вийшла на фінішну пряму. Виділили землю і гроші на будівництво, та провели тендер.

“На території лівобережного житлового масиву знаходяться 22 висотних житлових будинки. І всі вони, крім одного, перебувають у незадовільному протипожежному стані. Згідно з розрахунків чинного законодавства, у місті повинно бути два пожежні депо”, – підкреслила Ольга Свердликівська, начальник відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Кам’янського району .

Після будівництва депо, автомобілі зможуть в два-три рази швидше доїжджати до місця пожежі на лівому березі, каже Олег Кочаровський, заступник начальника управління цивільного захисту населення.

Проектно-кошторисну документацію мають оформити до жовтня, а будівництво стартує у 2022 році.

На фото – місце, де побудують депо. Зараз там зарослий пустир.