Поліція в Кам’янському перевіряє дотримання карантинних обмежень в транспорті

Поліція в Кам’янському перевіряє дотримання карантинних обмежень в транспорті

Те, що поліція перевіряє дотримання карантинних обмежень в пасажирському транспорті, викликало жваву реакцію в мешканців Кам’янського. Поліція «взялась» за приватних перевізників, припускають кам’янчани.

Автор: Валентин Фіголь.

Перевірки на маршрутах – тема обговорень в соцмережах в останні дні. Пасажири різних маршрутів описують ситуацію: поліція зупиняє автобус в дорозі і починає перевіряти наявність стоячих пасажирів. За наявності «понаднормативного» завантаження салону поліцейські складають відповідний протокол про порушення карантинних обмежень.

«…было очень жарко, в автобусе находились дети и старики, мы простояли 45 минут, одному из пассажиров стало плохо…» – описують пасажири інцидент з автобусом маршруту №10.

«За моїми спостереженнями, взялись тільки за цей маршрут…» – пишуть користувачі різних автобусних маршрутів. Пасажири припускають, що у зв’язку з розвитком комунального пасажирського транспорту – місто в серпні придбало ще 8 нових автобусів, поліція «пресує» приватних перевізників.

Поліція в Кам’янському перевіряє дотримання карантинних обмежень в транспорті - ФОТО

«Поліція виконує урядові постанови щодо карантинних обмежень, – прокоментувала ситуацію Олена Тімченко, прес-офіцер Кам’янського районного управління поліції. – Поліцейські перевіряють всі маршрути, всі автобуси – незалежно від форми власності та приналежності тому чи іншому перевізнику».

Щодо вимушеного простою пасажирського транспорту під час перевірок та складання протоколів, О. Тімченко зауважила: перевізник, який допускає такі порушення в себе на маршруті, мав би в таких випадках оперативно надавати пасажирам інший автобус. Бо з переповненого, згідно логіки закону, зайвих пасажирів треба висаджувати. Та й пасажирам не завадило б дотримуватись карантинних обмежень і не перевантажувати автобуси, підставляючи водіїв під штрафні санкції, акцентувала пані Тімченко.