Застукали на гарячому: на Дніпропетровщині мати с сином намагалися пограбувати будинок

Застукали на гарячому: на Дніпропетровщині мати с сином намагалися пограбувати будинок

Відчинивши вікно вони проникли до будинку і намагалися винести побутову техніку і особисті речі господарів, однак їх затримали правоохоронці, повідомили в Нацполіції.

Подія сталася в ніч на 31 серпня у Марганці, до поліції надійшов виклик від власника домоволодіння. Чоловік повідомив, що коли він підходив до будинку почув, що в приміщенні сторонні особи. Виїхавши на виклик, поліцейські спільно з господарем затримали злочинців на місці. Ними виявилися місцеві мешканці: мати із сином, раніше неодноразово засуджені за аналогічні злочини. Вони заздалегідь приготували знаряддя злочину, за допомогою якого відчинили вікно будинку. Потім проникли в середину і намагалися здійснити крадіжку. Частину викраденого майна вони поклали до рюкзаку, а частину замотали в ковдру. З усім викраденим їх і застали поліцейські.

Наразі крадіїв затримали в порядку ст.208 КПК України.

1 вересня слідчим за погодженням із прокуратурою їм обом оголошено про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка). Наразі поліцейські перевірюють затриманих на причетність до аналогічних злочинів.