У Кам’янському створять раду внутрішньо переміщених осіб

У Кам’янському створять раду внутрішньо переміщених осіб

8 вересня до Кам’янського завітали координатори з питань внутрішньої переміщених осіб в Дніпропетровській області, представники громадської організації «Егіда Центр», національні консультантки Ради Європи в Україні з питань внутрішньо переміщених осіб Нінель та Лариса Сидоренко. Головна мета – зустріч із керівництвом міської ради задля обміну досвідом в створенні ради внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначила заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Світлана Колісніченко, попередньо ознайомившись із позитивним досвідом роботи подібних рад в інших містах, міський голова Андрій Білоусов надав доручення опрацювати можливість створення подібної ради в Кам’янському.

У зустрічі також взяли участь заступник керівника благодійного фонду «Карітас Кам’янське» Марія Пагулич й керівники профільних виконавчих органів міської ради.

Перші чотири ради в інших містах були створені у 2019 році за підтримки благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та Посольства США в Україні. Насамперед наявність такого консультативно-дорадчого органу є однією з умов залучення коштів європейських організацій в розвиток міської інфраструктури.

«Переселенці – дуже потужний ресурс. З Донбасу виїхало багато кадрів, які можуть щось дати корисного територіальним громадам. Наразі подібна рада в Кривому Розі спільно з громадською організацією «Егіда Центр» залучила до міста майже 70 мільйонів гривень інвестицій на благоустрій міста», – зазначила Нінель Сидоренко.

За підсумками зустрічі профільним виконавчим органам доручено підготувати відповідний проєкт розпорядчого документу про створення ради внутрішньо переміщених осіб в нашому місті. Натомість гості висловили зацікавленість досвідом Кам’янського у налагодженні роботи Центру молодіжних ініціатив, зазначивши, що його діяльність з реалізації молодіжної політики може бути взірцем для багатьох міст.