Зміну влади влаштували садоводи товариства «Турбіна» в Кам’янському

Зміну влади влаштували садоводи товариства «Турбіна» в Кам’янському

Зміну влади одностайними перевиборами правління влаштували садоводи товариства «Турбіна» в Кам’янському минулої неділі. Люди радіють і дивуються власній активності – до цього їм кілька разів не вдавалося зібрати кворум.

Автор: Валентин Фіголь.

«Ого, як нас багато!» – вигукнула молода жінка, пристроюючись у хвіст черги на реєстрацію учасників зборів членів садового товариства «Турбіна», що біля греблі Середньодніпровської ГЕС. Незважаючи на недільний ранок, зібралось 265 членів товариства разом із довіреностями на представництво відсутніх.

Поки відбувалась реєстрація учасників, садоводи жваво обговорювали свої справи, розповідали про причини, які змусили людей нагально зібратись.

В останні місяць-два, кажуть садоводи, керівництво товариства намагається перереєструвати їх юридичну особу на громадську організацію. Якщо сьогодні засновниками товариства є всі його члени – майже півтисячі осіб, то у нової ГО засновниками були б всього двоє-троє осіб.

Декому із садоводів ці маніпуляції видались підозрілими, і садоводи вирішили зібратись, щоб обговорити ситуацію з правлінням товариства.

Зміну влади влаштували садоводи товариства «Турбіна» в Кам’янському - ФОТО

Голова правління давно не звітував перед товариством, кажуть садоводи. Обіцяє – і не звітує. Документи установчі товариства знаходяться невідомо де. Ревізійна комісія теж не звітує, ремствували люди.

Отже, претензій до керівництва набралось чимало. Садоводи, коли запрошували журналіста на збори 12 вересня, попереджали: збори можуть не відбутися. Бо кілька спроб уже були – не збирався кворум, виникали якісь скандали з викликом поліції…

Але 12 вересня кількість зареєстрованих учасників була достатньою для законності зборів.

Збори одноголосно обрали нове правління товариства «Турбіна» та нову ревізійну комісію.

Нове правління заручилось дозволом зборів на розробку змін до Статуту «Турбіни».

На зборах обговорили кандидатури на нового голову правління. Поки що кандидатів було оголошено двох. Тепер новообране правління буде готувати вибори нового голови правління. Складність, кажуть члени правління, полягає в тому, що важко зібрати знову легітимні збори садоводів. Адже для виборів голови правління потрібні або присутні члені товариства, або нотаріально завірені довіреності.

Зміну влади влаштували садоводи товариства «Турбіна» в Кам’янському - ФОТО

В кінці виступив діючий голова правління садового товариства. Сказав коротко: подякував садоводам за те, що провели збори організовано, побажав плідної праці новому правлінню.

Садоводи розійшлись, втішені власною активністю. «Тільки так і зможемо!» – коментували люди тільки-но прийняті одностайні рішення товариства.