Хворі на коронавірус кам’янчани можуть отримувати лікування моноклональними антитілами

Хворі на коронавірус кам’янчани можуть отримувати лікування моноклональними антитілами

Кам’янчани, хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19 легкого перебігу та перебігу середньої важкості, які мають високий ризик прогресування до тяжкого перебігу COVID-19 (вік >65 років, надмірну вагу, супутні хронічні захворювання), можуть отримувати лікування моноклональними антитілами. Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я міської ради.

Лікування моноклональними антитілами входить до Протоколу «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 2 квітня 2020 року №762.

Це новітній метод лікування, який дозволить зберегти хворого від тяжкого перебігу захворювання та госпіталізації. Лікування проводиться і відбувається в стаціонарних умовах у вигляді однократного внутрішньовенного краплинного введення препарату.

Мешканці Камянського можуть отримати дане лікування за направленням сімейного лікаря в спеціалізованому кабінеті на базі 7-ї міської лікарні за адресою: вул. С.Слісаренка, 3, з 9:00 до 15:00 щоденно.

Звертайтесь до свого сімейного лікаря за направленням на високоефективне лікування коронавірусної хвороби COVID-19 і будьте здорові.

Моноклональні антитіла проти COVID-19 – це антитіла, які блокують проникнення вірусу SARS-CoV-2 у «клітини-мішені» та подальше прогресування захворювання. Тому таке лікування важливо розпочати на ранніх стадіях, а саме в перші 5 днів хвороби. Лікування моноклональними антитілами довело свою ефективність в багатьох країнах Європи.