Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг

Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг

Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг. Півтора десятки машин вирушили з Івано-Франківська до Слов’янська, аби привезти дітям подарунки до Дня Святого Миколая. Про це повідомили в облдержадміністрації.

«Починаючи з 2014-го року допомагаємо дітям, які мешкають у Донецькій та Луганській областях – поряд із лінією розмежування. Передаємо їм найнеобхідніше. Цьогоріч вирішили змінити формат та організувати автопробіг. Його учасники везуть подарунки для півтори тисячі дошкільнят та школярів», – розповів один з організаторів автопробігу Валерій Павловський.

Учасники автопробігу стартували з Івано-Франківська. Та вже подолали понад 1 тисячу кілометрів. Загалом колона проїде майже 1,5 тисячі.  Позаду – Львів, Рівне, Київ, Черкаси.

Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг - ФОТО Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг - ФОТО

Зупинку у Дніпрі зробили біля Музею АТО. Учасники відвідали вуличну експозицію, побували всередині. Переглянули «панорамний» документальний фільм «Дніпро – форпост України».

Після Дніпра на черзі – Краматорськ та Слов’янськ.

«Вирушали із засніжених Карпат. Веземо свято. Адже найвища цінність – щасливі дитячі очі. Хочемо подарувати малечі трохи радості. Прагнемо аби вони посміхалися», – сказав учасник автопробігу Володимир Бондаренко.

Для дітей везуть солодощі, іграшки, канцтовари, шкільне приладдя, книги. Серед іншого є м’ячі і навіть велосипеди. Європейські партнери передали шоколад.

Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг - ФОТО Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг - ФОТО

Загалом сформують 1,5 тис пакунків. Подарунки розвозитимуть селами та селищами, що розташовані поряд із лінією розмежування. Завітають в школи, дитячі садки, дитбудинки.

Роль Святого Миколая виконає швейцарець Дірк Люстіг.

Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг - ФОТО

«Приходитиму до дітей й казатиму: «Мої любі хлопчики та дівчатка, чи гарно ви себе поводили? Тримайте подаруночок від Святого Миколая», – розповів Дірк Люстіг.

Подорож триватиме до 18 грудня. Окрім дітей учасники автопробігу відвідають бійців АТО/ООС. Для них везуть теплий одяг.