Прикмети весни в парку та шкідливі вчинки мешканців Кам’янського

Прикмети весни в парку та шкідливі вчинки мешканців Кам’янського

Прикмети близької весни вже помітні в центральному парку Кам’янського. Прогулюючись парком, можна побачити також, як мешканці міста шкодять довкіллю та порушують Правила благоустрою.

Автор: Валентин Фіголь.

Вірна прикмета наближення весни – підготовка парку до роботи у теплу пору року. Вдень 17 лютого робітники центрального парку Кам’янського готували до відкриття сезону оглядове колесо. Хто порпався в механізмі, хто витирав від бруду сидіння в кабінках. Коли колесо закрутиться для відвідувачів – наразі невідомо, багато що буде залежати від погодних умов.

Життя смугасте, кажуть філософи: світлі смуги вперемішку з темними. Так і прогулянка в районі парку приносить не лише позитивні враження.

Неподалік від входу до парку з боку майдану Калнишевського хтось, щоб  підгодувати вуличного песика Движняка (якого в різних районах Кам’янського називають Беляшем та Дружочком), висипав на землю купку курячих кісток. Пес хрумкотів кістками, бо вони пахтять їжею.

Прикмети весни в парку та шкідливі вчинки мешканців Кам’янського - ФОТО

Тимчасом кінологи та зоозахисники неодноразово попереджали: не можна годувати собак курячими кістками, принаймні, з ніг та крилець. Бо ці кістки розколюються у собачій пащі на вузькі та гострі уламки. Ці уламки можуть проштрикнути горлянку або кишки собаці, і тварина сконає в болісній агонії.

Біля іншого входу до парку можна було побачити ще одну шкоду довкіллю, вчинену місцевими мешканцями. Хтось викинув на узбіччі алеї купу побутового сміття.

Прикмети весни в парку та шкідливі вчинки мешканців Кам’янського - ФОТО

Варто нагадати, що такий вчинок – адміністративне правопорушення, порушення Правил благоустрою міста Кам’янське. Статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, за викинуті на землю кістки та висипане сміття на громадянина може бути накладений штраф від 340 до 1360 грн, зокрема, максимальний штраф за порушення у сфері благоустрою становить 80 % мінімальної заробітної плати громадян.