Дитячі ігри в тиловому Кам’янському

Дитячі ігри в тиловому Кам’янському

Дитячі ігри нагадують мешканцям тилового Кам’янського про війну. Може, дорослим слід скерувати енергію дитячих забав у більш безпечне, мирне русло?

Автор: Валентин Фіголь.

Свій блок-пост збудували діти в одному з дворів по вулиці Сагайдачного в Кам’янському. Діти, судячи з їх поведінки, пишалися своєю витівкою і дозволили журналісту сфотографувати споруду. Дорослі не тільки не були проти – навіть допомагали малечі з «будматеріалами» для спорудження.

Скоріш за все, ця дитяча витівка – не єдина в такому роді, автору вже траплялись «оборонні споруди» в житловій забудові, споруджені дітьми. Можливо, такі дитячі забави стануть популярними, і кожен двір захоче влаштувати власні «блок-пости» та «укріплення».

Дитячі ігри в тиловому Кам’янському - ФОТО

І тут саме час дорослим звернути увагу на дитячі забави. Адже, за невблаганною логікою війни, після оборонних дій починаються наступальні. Отже, після оборонних споруд мають виникнути засоби ураження ворога – всякі саморобні «снаряди», «бомби» та «ракети», «коктейлі Молотова» тощо. А тоді дитячі пустощі можуть стати небезпечними…

Можливо, дорослим, поки не пізно, варто взяти під контроль дитячу ініціативу. І звернути увагу на те, що наші двори і так подекуди нагадують зону бойових дій через порізані на металолом чи поламані об’єкти благоустрою, рештки якихось саморобних споруд, стихійні звалища та купи будівельного сміття.

Сьогодні багато хто скаржиться, що їм тривожно і страшно, і від переживань нападає депресія. І тут варто згадати одностайні рекомендації лікарів, психологів, тренерів: ефективний засіб від тривожних та депресивних станів – арт-терапія, особливо гуртова. Тож, як зазвичай, наш настрій – у наших руках. Можливо, дорослим є сенс взяти приклад з дітей, які грають у війну? Зібратись, наприклад, гуртом однодумців і погратись у мир та благоустрій. Для початку – в своєму дворі, в своєму районі.