На Дніпропетровщині прогнозують посилення ворожих атак

На Дніпропетровщині прогнозують посилення ворожих атак

20 тижнів повномасштабної війни: голова обласної ради Микола Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині.

Він закликав жителів області не нехтувати сигналами тривоги. А також зазначив, що військові прогнозують посилення ворожих атак:

«Російські окупаційні війська лише за одну ніч обстріляли одразу три наші райони. Били з різних сторін.
Стався приліт ракети в Синельниківський район: там суттєво пошкоджено будівлю школи (на фото), є руйнування даху і стін. Працівники ДСНС розбирають завали, інформація щодо жертв і постраждалих з‘ясовується. Також за межами одного з населених пунктів рятувальники виявили воронку діаметром більше 5 метрів і в 5 м глибиною, на місці були безпечні уламки сучасної ракети.
Окрім цього, з «Градів» окупанти вдарили по Нікополю. Там сталася пожежа на полі, також рятувальники виявили уламки від фосфорних снарядів.
Щодо Криворізького району – вночі зі ствольної артилерії окупанти накрили паркову зону в Зеленодольську. На щастя, без постраждалих».

Загалом, починаючи з понеділка, внаслідок обстрілів пошкоджено: 11 житлових будинків (часткові пошкодження дахів та вікон), 2 господарчі споруди, 2 гаражі, 1 будівля ліцею в Зеленодольську і одна школа у Синельниківському районі, 1 будівля медзакладу.

«Щодо розмінування наших територій. Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну піротехніки ДСНС здійснили майже 200 виїздів і знешкодили 3910 одиниць боєприпасів. Левова частина – у Криворізькому районі: там знешкодили 2351 вибухонебезпечний предмет. В Синельниківському районі – 1378 одиниць», – розповів Микола Лукашук.

Голова облради також подякував аграріям області, які попри обстріли продовжують працювати:

«Сьогодні це – справжній виклик. Якщо говорити про знищені внаслідок ворожих обстрілів поля з посівами – в області таких близько 400 гектар. Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині вже зібрано 24% ранніх зернових культур. Жнива йдуть за розкладом, наскільки це дозволяє нинішня безпекова ситуація».

Микола Лукашук розповів, що з понеділка в області зросла кількість переселенців приблизно на 3 тисячі осіб. Станом на цю хвилину на Дніпропетровщині проживає 288 тисяч зареєстрованих ВПО:

«За даними Дніпропетровської обласної служби зайнятості від початку повномасштабного вторгнення працевлаштовано майже 1400 переселенців, які звернулися не за місцем проживання, з них 818 осіб, що мають довідку ВПО. Люди знайшли роботу на підприємствах переробної та добувної промисловості, у галузі охорони здоров’я та сільському господарстві, у сфері оптової та роздрібної торгівлі.
Обласна служба зайнятості продовжує реалізувати програму підтримки роботодавців, які забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб. Наразі за компенсацією витрат на оплату праці переселенців звернулись 320 роботодавців, які працевлаштували 888 внутрішньо переміщених осіб. Всі ці 320 роботодавців отримали матеріальну допомогу від держави у розмірі 6,5 тис грн».