Лондон та Великобританія потерпають від спеки

Лондон та Великобританія потерпають від спеки

Сьогодні в Лондоні скасовані усі денні потяги в інші міста півдня країни (Англії та Уельсу). Усе через неймовірну спеку, що вже другий день стоїть над країною. Вчорашній рекорд у +38 може бути подоланий сьогоднішньою спекою, яка у Лондоні очікується на рівні +41 С.

«Закриття ліній потягів є крайнім заходом, але це правильно, щоб гарантувати безпеку людей, що подорожуватимуть у вівторок, враховуючи прогноз погоди та неймовірну спеку, – заявив Сем МакДугалл, операційний директор залізничної компанії Network Rail. – Прогноз температури повітря набагато вище тієї межі, на яку розрахована наша інфраструктура. Безпека повинна стояти на першому місці».

Лондон та Великобританія потерпають від спеки - ФОТО

Проблема у тому, що Лондон, як і багато інших міст Англії, не пристосований до спекотної погоди. Вчора навіть у метро температура повітря була вищою за +30, а в автобусах та наземних потягах система кондиціонування не витримує навантаження. В одному з даблбасів, традиційних лондонських двоповерхових автобусів, вчора можна було побачити, що кондиціонер замість того, аби охолоджувати повітря – підігрівав його. Тож пекло в громадському транспорті стоїть справжнє.

Аби уникнути катастрофічних наслідків, влада Лондона надала розпорядження відкрити безплатний доступ у музеї та інші громадські місця, де люди можуть хоч трохи охолонути від спеки та перепочити. На вулицях міста безплатно роздають охолоджену воду, а швидка працює на максимальному завантаженні. Кількість додаткових викликів зростає і голова Конфедерації Національної служби охорони здоров’я прогнозує, що у найближчі кілька днів лікарні будуть «сильно завантажені».

Самих британців закликають залишатися вдома у найбільш спекотні години дня з 11.00 до 16.00, використовувати протисонцевий крем, носити капелюхи, залишатися по можливості в тіні та пити воду.

Лондон та Великобританія потерпають від спеки - ФОТО

Не легше й тим, хто залишився вдома. Адже більшість домівок не облаштовані кондиціонерами. Наприклад, ще два тижні тому середня температура повітря вдень була на рівні +16-18 С, а вночі можна було навіть замерзнути, бо температура опускалася до +5-7 С. Тож раніше мешканцям Великобританії просто не доводилося думати про кондиціонери влітку.

На щастя, така спека протримається лише два дні й вже в середу очікується «більш прохолодна» погода на рівні +27-30 С. Що насправді  для цієї країни теж досить спекотна.