Понад 25 тисяч українців отримали 6500 гривень за “єПідтримкою” помилково

Понад 25 тисяч українців отримали 6500 гривень за “єПідтримкою” помилково

Серед українців, що отримали допомогу у 6500 грн в рамках програми “єПідтримка”, понад 25 тисяч осіб отримали її помилково – вони були працівниками бюджетних установ і не мали права на виплати. Про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр фінансів Сергій Марченко (на фото).

За його словами, Мінфін провів верифікацію Реєстру отримувачів допомоги в рамках програми “єПідтримка” за період з 7 по 31 березня 2022 року. У реєстрі міститься інформація щодо майже 4,8 млн отримувачів такої допомоги.

“Було виявлено 25 тисяч 524 особи, які є працівниками бюджетних установ і не мали права на отримання відповідної допомоги”, – розповів він.

Таким чином, помилково була виплачена допомога у 166 млн грн.

На 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки вже повернуто близько 12 млн гривень. З них майже 9 млн грн повернули фізичні особи за результатами вжитих заходів, а ще 3 млн грн – банки у вигляді невикористаної допомоги.

 Нагадаємо, що 7 липня Кабінет міністрів закінчив всі виплати у 6500 грн в рамках програми єПідтримка, яку запустили у березні – усього виплачено майже 31 млрд грн.