Monobank піднімає тарифи та закликає «тримати зарплатню»

Monobank піднімає тарифи та закликає «тримати зарплатню»

Monobank з 1 вересня підніме тариф на зняття готівки майже вдвічі. Тариф на зняття кредитних коштів залишиться без змін. Засновник банку також закликав українських роботодавців не знижувати зарплатню працівникам.

Про намір Monobank підняти з осені тариф на зняття готівки з 0,5% до 0,9% повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

Він нагадав, що з 1 вересня платіжні системи більше ніж удвічі підвищать міжбанківський тариф відшкодування за зняття клієнтами інших банків готівки в українських банкоматах.

«У цих умовах тариф, що раніше діяв за зняття готівки, не буде покривати наших витрат і ми, на жаль, змушені з 1.09 підняти тариф за зняття власних коштів із наших карток із 0,5% до 0,9%», – написав він у Telegram.

Гороховський уточнив, що тариф на зняття кредитних коштів залишиться без змін.

Водночас О. Гороховський закликав українських роботодавців не знижувати заробітну платню працівникам.

Monobank піднімає тарифи та закликає «тримати зарплатню» - ФОТО

«За будь-якої турбулентності руки менеджера перш за все тягнуться скорочувати витрати. А коли ти хочеш зменшити витрати, перше, що спадає на думку, – скоротити зарплати. Це помилка. Це як до каліцтва додати образу», – написав банкір.

Зарплатня, зауважив пан Гороховський, «займає відносно невелику питому вагу в операційних витратах», і ліпше було би оптимізувати інші витрати та зайнятися збільшенням прибутків.

Зберегти персонал, який тримає на собі ваш бізнес – це головне, вважає банкір: «Люди не люблять тих, хто їх кривдить. Одного разу образивши команду, вам буде дуже складно повернути її лояльність у майбутньому».

«Зріжте зарплату собі, вона у вас набагато більша», – рекомендує керівникам співзасновник Monobank.