Поліцейські затримали головного інспектора Держпраці у Дніпропетровській області за хабар

Поліцейські затримали головного інспектора Держпраці у Дніпропетровській області за хабар

Затримали службовця учора, 18 серпня, під час передачі другої частини неправомірної вигоди, повідомляють у Нацполіції.

Припинили корупційну схему та встановили причетних осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі обласної поліції спільно з Дніпропетровською обласною прокуратурою. До її організації причетний головний державний інспектор одного з відділів обласного управління Держпраці.

Фігурант за певну винагороду сприяв у складанні висновку та видачі довідки про підозру в особи хронічного професійного захворювання. Така довідка надалі давала змогу отримати страхові виплати у зв’язку втратою працездатності.

У ході слідства правоохоронці задокументували факт вимагання 1000 доларів США неправомірної вигоди за «розв’язання питання». Кошти фігурант отримував у два етапи.

Учора, 18 серпня, головного державного інспектора затримали під час отримання другого «траншу» – 400 доларів США. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.