На Дніпропетровщині викрили мережу проросійських пропагандистів

На Дніпропетровщині викрили мережу проросійських пропагандистів

Служба безпеки України викрила чергову мережу інтернет-агентів, які поширювали російську пропаганду у Дніпропетровській області. Викриті особи виправдовували збройну агресію РФ проти нашої країни.

Про це повідомили в Управлінні СБ України у Дніпропетровській області.

Так, протягом останніх днів співробітники спецслужби викрили трьох прибічників кремлівських наративів.
Один із них – підприємець з Дніпра. Після початку повномасштабного вторгнення він розпочав активну пропаганду, оскільки був упевнений, що «русскій мір» швидко настане. Він публічно агітував громадян підтримувати окупацію українських територій.

Інший ворожий агітатор – підприємець з Кривого Рогу, регулярно виїжджав «на заробітки» до росії. Це суттєво вплинуло на його політичні погляди та уподобання. У соцмережах він активно просував контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України. Також зловмисник виправдовував злочинні дії ворога і закликав підтримувати армію рф.

Ще один мешканець Кривого Рогу, працівник одного з місцевих підприємств, теж дотримувався проросійських поглядів, але тривалий час відкрито не висловлював їх.
Після 24 лютого його інтернет-активність зросла. Майже щодня він публікував антиукраїнський контент, де схвалював збройну агресію рф, називав окупантів «визволителями» та дискредитував українських військових.

У ході досудового слідства проведено низку обшуків за місцями проживання фігурантів, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, які підтверджують протиправні дії прихильників «русського міра».
За усіма викритими фактами правоохоронці зібрали достатню доказову базу для притягнення зловмисників до відповідальності.

Черновик - ФОТО Черновик - ФОТО