4 вересня 2022 року – День підприємця!

4 вересня 2022 року – День підприємця!

Уже традиційно у першу неділю вересня у нашій державі відзначається День підприємця. Професійне свято в Україні було засновано указом президента Леоніда Кучми 05 жовтня 1998 року №1110/98. У документі відзначалася роль підприємництва в проведенні реформ і його впливна формування, становлення та розвиток національної економіки.

Статтею 42 Конституції України гарантовано кожному громадянину право займатися різними видами підприємницької діяльності, якщо вони
не є прерогативою держави й не заборонені законом.

Запровадження цього свята на державному рівні – це визнання тієї ролі, яку відіграють у розвитку вітчизняної економіки підприємництво і приватна ініціатива.

День підприємця – це свято енергійних, сміливих, наполегливих людей, які не побоялися розпочати свою справу. Підприємець – людина, яка не лише створює робочі місця, а й допомагає розвиватися своєму місту і створює та запроваджує нові ідеї та проєкти.

Наразі, у місті Кам’янське налічується понад 15 тисяч зареєстрованих підприємців, як юридичних, так і фізичних осіб, які забезпечують наше місто найрізноманітнішими товарами й послугами.

Ми вдячні нашим підприємцям за те, що з перших днів війни вони,
не вагаючись, приєдналися до великої спільної роботи – зміцнення обороноздатності м.Кам’янського. Надавали гуманітарну допомогу: продукти харчування, перев’язувальні матеріали, ліки, антисептики, збирали одяг та закуповували пальне для наших захисників.

З глибокою повагою хотілось би відзначити, що підприємці нашого міста, які за покликом серця є активними учасниками волонтерської діяльності, співпрацюють з Військовою адміністрацією для надання допомоги ЗСУ і, таким чином, наближають нашу спільну Перемогу над ворогом.

Шановні підприємці! Завдяки вашій щоденній праці наповнюється бюджет області, створюються нові робочі місця, підвищується конкурентоспроможність вітчизняної продукції на світових ринках.

Переконані, що ви й надалі удосконалюватимете свою роботу, будете розбудовувати торговельну інфраструктуру і підтримувати національного товаровиробника, сприятимете зростанню життєвого рівня населення, сталому розвитку української економіки.

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради вітає підприємців м.Кам’янського з професійним святом та бажає міцного здоров’я, наснаги, успіхів в усіх починаннях та процвітання бізнесу!

Марина ГУРСЬКА,  директор департаменту муніципальних  послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради