Навчальний рік активна молодь Кам’янського почала з самоосвіти та самооздоровлення

Навчальний рік активна молодь Кам’янського почала з самоосвіти та самооздоровлення

Автор: Валентин Фіголь.

З перших днів навчального року активна молодь з Кам’янського Центру молодіжних ініціатив проводить заходи з самоосвіти та самооздоровлення – тренінги та артпрактики.

У воєнний час молодіжна активність в Кам’янському не пригасає. Так, продовжує свою просвітницьку діяльність Центр молодіжних ініціатив – комунальна установа, підпорядкована міському управлінню молоді та спорту. КУ ЦМІ виступає як ресурсний центр для реалізації та підтримки молодіжних ініціатив, виявлення талановитої та активної молоді міста.

З початку навчального року тривають заходи, на яких тренери ЦМІ збирають небайдужих юних мешканців Кам’янського, щоб навчити їх чомусь корисному.

Наприклад, відбулась серія тренінгів проєкту ВільноХаб як елемента державної програми «Мріємо та діємо».

На тренінгу «Психосоціальна підтримка» 5 вересня учасники віком 10-18 років знайомились з поняттям «емоційного інтелекту», вчились простих вправ щодо трансформування стресу й деструктивних емоцій у конструктивні.

На тренінгу «Лідерство та командобудування» 6 вересня учасники освоювали правила поведінки в групі, навчались шукати спільні рішення при виникненні складних ситуацій. Діти вчились, що лідер і команда – механізм який забезпечує перемогу.

Тренінг «Конфлікти» 7 вересня давав можливість дізнатись більше про конфлікти, способи їхнього розв’язання, роль посередника у побудові діалогу, отримали алгоритм подолання конфлікту.

Учасники тренінгу «Медіаграмотність» 8 вересня навчались критично підходити до отриманої інформації, щоб розшифровувати медійні повідомлення. Дітям розповідали, як працюють засоби масової інформації, розвинуть творчі, комунікативні та виробничі здібності.

Паралельно ЦМІ проводив серію артпрактичних заходів «Єднання заради дії». Це були оздоровчі психологічні практики, сенс яких зводиться до того, що людина може через творчість поліпшувати свій психоемоційний стан і своє здоров’я. Це терапія через вплив музики, образотворчого мистецтва, контактів з тваринами, руханки. В таких практиках, пишуть організатори, тіло є інструментом, а рух – процесом, що допомагає пережити, розпізнати та висловити свої почуття та конфлікти.

Просвітницькі заходи ЦМІ відбуваються майже щодня, анонси можна побачити на сторінці Центру.

Навчальний рік активна молодь Кам’янського почала з самоосвіти та самооздоровлення - ФОТО

Навчальний рік активна молодь Кам’янського почала з самоосвіти та самооздоровлення - ФОТО

Навчальний рік активна молодь Кам’янського почала з самоосвіти та самооздоровлення - ФОТО