Поетичне слово, попри воєнні тривоги, лунає в Кам’янському

Поетичне слово, попри воєнні тривоги, лунає в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь.

Поетичне слово, попри тривоги й труднощі воєнного часу, лунає в Кам’янському. Місцеві поети та шанувальники літератури зустрічаються реально та віртуально і кажуть, що поезія зцілює, надихає та підтримує.

Поетичне слово лунає в інформпросторі Кам’янського практично щодня.

Так, 15 вересня в центральній бібліотеці міста відбувся поетичний вечір, присвячений творчості місцевого поета Сергія Злючого. Вечір називався «Свічка звуку». Як пояснив поет, в сучасному інформаційному просторі панують такий хаос і темрява, тому треба додати «свічку поетичного слова».

Спочатку сам літератор та волонтер С. Злючий прочитав вірші із «злючої класики». Потім декламаторка Марія Гончар читала вірші з циклу «40» – восьмирядкові вірші про що завгодно, які перегукувались між собою.

Потім знову автор прочитав кілька віршів, написаних протягом останніх 4 років.

Волонтер Максим Дорофеєв презентував бібліотеці книжку нарисів Олега Багана «Rossia».

Нечисленна публіка (воєнний час забороняє збирати більше людей в одному місці, навіть обладнаному бомбосховищем) емоційно реагувала на вірші. Учасники дякували автору, кажучи словами пані Марії, «за справжність, суголосність і світлий сум Вашого поетичного слова».

Наступна поетична акція відбулась в Кам’янському 16 вересня. Це був онлайн-марафон, який організатори – краєзнавча спільнота Кам’янського, назвали краєзнавчим. В марафоні зареєструвались близько 4 десятків учасників – як місцеві мешканці, так і відомі в Україні літератори.

Учасники марафону протягом двох годин читали у віртуальному просторі вірші про Кам’янське.

А в суботу, 17 вересня, юнацька літературна студія «Віварт» з Кам’янського повернулася до центральної бібліотеки після літньої перерви. Відтепер юні літератори щосуботи збиратимуться в бібліотеці для своїх вправ. Наприклад, 17 вересня «вівартівці» гуртом придумували казки та легенди про Кам’янське.

Поетичне слово, попри воєнні тривоги, лунає в Кам’янському - ФОТО
Марія Гончар та Сергій Злючий