Метінвест-СМЦ продовжує безплатно надавати пластини для бронежилетів захисникам України

Метінвест-СМЦ продовжує безплатно надавати пластини для бронежилетів захисникам України

За офіційними зверненнями підрозділів ЗСУ, комунальних підприємств, територіальних громад та за листами від окремих захисників, Метінвест-СМЦ безплатно надає сталеві пластини для бронежилетів.

Важливою складовою захисту наших військових, що здатна зберегти життя солдата на передовій, є засоби індивідуального захисту. З березня 2022 року підприємства Групи Метінвест налагодили власне виробництво бронесталі. Експерти компанії розробили хімічний склад металу, технологію виплавки, розливання й обробки тиском напівфабрикату, різання й термообробки бронеплит.

А впровадження нових технічних рішень дозволило знизити товщину пластин з початкових 8,0-8,2 мм до 6,3-6,7 мм при збереженні їх кулестійкості на рівні 4 класу захисту. Такі показники властиві кращим світовим сталевим аналогам. В результаті вага бронежилета з удосконаленими елементами суттєво зменшилась, що дозволяє підвищити мобільність наших воїнів.

Бронепластини також можуть бути використані для підвищення кулестійкості окремих елементів автотранспорту та спеціальної техніки.

До співпраці залучили підприємства-партнери, тож вдалося забезпечити виготовлення десятків тисяч пластин на місяць. Вироби готові до оперативної передачі для потреб захисників України.

Запити на отримання бронепластин необхідно надсилати за електронною адресою [email protected] В листі треба вказати всі контактні дані відповідальних осіб й додати офіційне звернення.

Наближаємо перемогу України разом!