Слідство у справі «слуги народу» від Кам’янського завершено

Слідство у справі «слуги народу» від Кам’янського завершено

Автор: Валентин Фіголь.

Слідство по спробі підкупу поліційного, у якому підозру було пред’явлено народному депутату з фракції «Слуга народу» від Кам’янського Олександру Трухіну, завершено.

НАБУ і САП інформують, що завершили розслідування за підозрою народного депутата України від «Слуги народу» Олександра Трухіна у підкупі поліційних.

«28 вересня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії народного обранця кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України», – сказано в офіційній інформації.

За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліціянтам за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю.

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року у Дарницькому районі Києва сталася ДТП. Автомобіль Audi A8, у якому нардеп Олександр Трухін повертався з Полтави після відкриття там флагштоку, зіткнувся з автомобілем Ford. Після цього Audi врізався у Daewoo. Унаслідок аварії шестеро осіб отримали тілесні ушкодження. Серед них було двоє дітей,

Серед травмованих – голова Комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі, його помічник Роман Лишень та водій. Травми також отримав Фахраддін Мухтаров — тодішній голова фракції «Слуга народу» у Полтавській облраді, який був у салоні з Трухіним.

Лояльність стражів порядку підозрюваний оцінив у 150 тисяч. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сам по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином, вважають слідчі.

«Розслідування зазначеного факту було розпочато 2 лютого 2022 року Генеральним прокурором за матеріалами журналістського розслідування «Української правди». На початку вересня НАБУ та САП повідомили нардепу про підозру», – зазначили у НАБУ.

Нагадаємо, 7 вересня нардепу Трухіну, який був обраний до ВРУ від Кам’янського, було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Злочини за цією статтею караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк, зі спеціальною конфіскацією.

Сам нардеп Трухін та його захист вважають розслідування необ’єктивним.

«Підозра жодним чином не аргументована, не змістовна, не містить об’єктивних і суб’єктивних ознак, які характеризують це діяння як злочин», – прокоментував ситуацію Олег Щевич, адвокат О. Трухіна.

Відео, яке розглядали в суді, не можна назвати оригіналом, сказав адвокат.

«Сторона захисту наполягає, що дані дії з боку правоохоронних органів є нічим іншим, аніж політичним переслідуванням, саме тим елементом політичної сегрегації»,- цитують ЗМІ адвоката Щевича.

Сам пан Трухін заявив журналістам, що «ніколи не давав хабарів і нікому не радить їх давати».

«Будь-яке рішення, котре ухвалить суддя, є правильним. Я це в суді зазначив, і будемо його виконувати. Максимально налаштовані на те, щоб процес пройшов швидко, тому що мені не хочеться ходити з купою питань і якихось домислів», – сказав нардеп.