Що зміниться при нарахуванні субсидій у воєнний час

Що зміниться при нарахуванні субсидій у воєнний час

На Дніпропетровщині 182 тис. родин отримують субсидії. Та це число може збільшитися завдяки змінам у правилах їх призначення. Про це розповіли під час брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

Розрахунок субсидій почнуть з 15 жовтня. Виплати здійснюватиме Пенсійний фонд.

«На громадян це ніяк не вплине. Гроші як заходили на особові рахунки людей, або через «Укрпошту», так буде і надалі. Це виключно реформа адмінресурсу. Вона стосується працівників, які виконують нарахування та виплату»,  роз’яснила начальник відділу пільг та субсидій департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олександра Давидовська.

За інформацією Давидовської, важлива зміна, яка стосується саме отримувачів виплат – доходи претендента на субсидію. До уваги братимуть ті, що люди мають під час війни.

«Саме у цей період громадяни опинилися у складних умовах, – пояснила Олександра Давидовська.  Також при призначенні житлової субсидії не будуть враховуватися виплати переселенців та компенсації за надання їм житла за програмою «Прихисток». Ще одна категорія – люди, котрі під час війни втратили роботу. Дохід, спираючись на який їм призначатимуть субсидію, – це виплата по безробіттю».

Як пояснила чиновниця, не впливатиме на призначення субсидії й заборгованість за житлово-комунальні послуги. Щоправда, та, яка виникла під час війни.