У Кам`янському шахрайський call-центр працював у самому центрі міста

У Кам`янському шахрайський call-центр працював у самому центрі міста

Оператори шахрайського call-центру, що працював у самому центрі Кам’янського, щоденно телефонували людям, представляючись працівниками банку, дізнавались конфіденційну інформацію про рахунки, а потім виводили кошти громадян на інші рахунки. У центрі працювало близько 20 осіб. Про це повідомила пресслужба ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області.

За інформацією поліції, офіс call-центру розташовувався у нежитловому приміщенні та працював у закритому режимі. Штат працівників складав близько 20 осіб. Поліційні Кам`янського РУП під процесуальним керівництвом Кам`янської окружної прокуратури провели санкціонований судом обшук в приміщенні call-центру.

З’ясувалося, що шахраї щоденно телефонували людям, представлялися працівниками банку та дізнавалися конфіденційну інформацію про рахунки. Потім, використовуючи ці дані виводили кошти громадян на інші рахунки. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, комутатори та чорнові записи. Всю вилучену техніку направили на експертне дослідження.

Обшук проводився в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються особи, причетні до незаконного бізнесу, та загальна сума завданих збитків.

У Кам`янському шахрайський call-центр працював у самому центрі міста - ФОТО