Ювілейний концерт «Берегинь» відбувся в бібліотеці Кам’янського

Ювілейний концерт «Берегинь» відбувся в бібліотеці Кам’янського

Автор: Валентин Фіголь

Концерт фольклорного ансамблю «Берегині» відбувся в одній з бібліотек Кам’янського 20 листопада з нагоди Дня гідності та свободи.

Співачки фольклорного ансамблю «Берегині» в неділю, 20 листопада, завітали до бібліотеки по вулиці Матросова в Південному районі Кам’янського. Самодіяльні артистки таким способом відсвяткували одночасно 25-річчя свого творчого колективу і День гідності та свободи, який в Україні відзначається 21 листопада.

Концерт зібрав хай нечисленну, але вдячну аудиторію, переважно з мешканців прилеглого району та відвідувачів бібліотеки.

Атмосфера була справді домашня: «Берегині» співали народних українських пісень. Слухачі часом підспівували – пісні були знайомими з молодості.

«Ми живемо, співаючи – співаючи й помремо!» – прокоментували співачки 25-річну дату свого ансамблю. Для них спів – це не просто спілкування з публікою, а спосіб продовжити активну фазу життя.

Єдине, про що шкодують «співучі бабці» (так жартома називають себе артистки) – що в ансамблі нема молодих, нема зміни. «Помремо – і разом з нами помруть наші пісні», – з сумом прогнозують старенькі «Берегині».