Влада обіцяє перевіряти обленерго щодо графіків відключень світла

Влада обіцяє перевіряти обленерго щодо графіків відключень світла

Автор: Валентин Фіголь

Влада України обіцяє, що буде через компетентні органи перевіряти, як обленерго дотримуються графіків відключення електроенергії.

Держенергонагляд за дорученням Міненерго перевірятиме обленерго на дотримання графіків відключення електроенергії, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

«За дорученням Міністерства енергетики Державною інспекцією енергетичного нагляду України було проведено моніторинг коректності застосування графіків відключень, дотримання операторами систем розподілу їх термінів і тривалості», – сказано в урядовому повідомленні.

Для посилення контролю за виконанням графіків погодинних відключень світла Міненерго видало наказ, згідно з яким Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики.

Окрім графіків відключення, перевірки стосуватимуться технічного стану  системної протиаварійної автоматики.

«Графіки відключення електроенергії мають бути складені та застосовуватись відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу мають чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій», – акцентував міністр енергетики Герман Галущенко.

Згідно з наказом Міненерго, фахівці Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах операторів системи постачання та операторів системи розподілу електроенергії в пікові години для контролю за дотриманням графіків відключення світла.