Здоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському

Здоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь

Заходи, які популяризують здоровий спосіб життя через фізичну активність, продовжує проводити в Кам’янському КЗ «Спорт для всіх».

Попри воєнний стан та погодні умови, КЗ «Спорт для всіх» Кам’янської міської ради продовжує розважати та розвивати дітей та дорослих. Зокрема, мало не щодня в місті відбуваються фізкультурні активності – наразі в стінах навчальних закладів.

Так, 7 грудня спортивне свято “Сильні та сміливі” від КЗ “Спорт для всіх” КМР відбулося для учнів 2-3-4 класів ліцею №9. З Днем Збройних Сил України привітала присутніх директор міського центру “Спорт для всіх” Світлана Наволочко. Приєднались до привітань учні закладу, які виконали вірші та тематичну руханку.

Всі учасники, команд “Сміливчики”, “Рухливчики”, “Комета” і “Козачата” завзято боролись за перемогу і в кожній естафеті показали спритність та згуртованість. Учасники змагань від центру “Спорт для всіх” були нагороджені грамотами та сувенірною атрибутикою.

Напередодні схожий захід було проведено у ліцеї №24. Учасників змагань, учнів 6-го і 7-го класів – команди “Тероборона” та “Атоми” гаряче підтримували вболівальники. «Вибух емоцій, всі постарались на славу!» – прокоментувала перебіг свята директор міського центру “Спорт для всіх” Світлана Наволочко.

В результаті запеклої боротьби команда “Атоми” не залишила суперникам жодного шансу. Завершився захід на теплій та дружній ноті – спільним спортивним флешмобом, нагородженням грамотами переможців і призерів змагань.

А під кінець осені в межах проєкту «Активний листопад 2022 р.» комунальний заклад «Спорт для всіх» організував спортивні заходи “Спорт для всіх – здоров’я нації” для учнів 1-2-3 класів закладів освіти міста. Учасники позмагалися в спортивних естафетах, показали спритність та командну згуртованість. Переможці та призери змагань були нагороджені призами та сувенірами від КЗ “Спорт для всіх”.

«Заходи, які проводить КЗ «Спорт для всіх» – це наш відгук на президентську ініціативу «Активні парки – локації здорової України», започаткований ще торік, – розповів Едуард Коряк, директор департаменту молоді та спорту Кам’янського. – Ми були одними з перших в Україні, хто почав проводити масові фізкультурні заходи в громадських місцях».

Здоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському - ФОТО
Едуард Коряк

Таким чином, фахівці «Спорт для всіх» навіть в період воєнного стану продовжували популяризувати здоровий спосіб життя через руханку та спортивні ігри, зазначив Е. Коряк. Звичайно, бойові дії та повітряні тривоги внесли свої корективи: всі заходи проводились в місцях, де поблизу є укриття. Але активність не вщухала. Адже фізкультура, рух – це запорука здоров’я нації, а збереження здоров’я вельми важливе завдання в період воєнного стану, підкреслив директор департаменту молоді та спорту.

В холодну погоду активність не вщухла – просто заходи тепер проводяться в приміщеннях закладів освіти, нагадав пан Коряк.

«Ми будем продовжувати працювати над популяризацією здорової фізичної активності. Це наш внесок в наближення перемоги та виховання здорової нації!» – наголосив посадовець.

Здоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському - ФОТОЗдоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському - ФОТОЗдоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському - ФОТОЗдоровий спосіб життя популяризує КЗ «Спорт для всіх» в Кам’янському - ФОТО