На Дніпропетровщині провели дві унікальні операції 

На Дніпропетровщині провели дві унікальні операції 

У Регіональному медичному центрі родинного здоров’я провели дві унікальні операції. Долучили до них понад 20 фахівців. За хірургічними втручаннями онлайн слідкували американські колеги. Саме їх досвід у боротьбі з фантомними болями й використали лікарі Дніпропетровщини. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської ОВА.

«Тема фантомних болів важлива, бо з ними людина не може проживати повноцінне життя. Фахівці цієї лікарні розібралися у ній. Використовували досвід американських колег. Така співпраця дозволила надати пацієнтові допомогу сучасного рівня», – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Олексій Григорук.

Метод, який використали у медичному центрі Дніпропетровщини, запропонували американські хірурги. Він складається з двох етапів. На першому важливо віднайти нерв, який став причиною фантомних болів. Далі – його обробка та вкладання у спеціально підготовлену м’язову тканину.

«Завдяки сучасному обладнанню телемедицини наші друзі з Америки бачили всі деталі операції. На окуляри хірургів прикріпили спеціальні пристрої. Вони передавали картинку закордонним колегам», – розповів генеральний директор Регіонального медичного центру родинного здоров’я Олексій Власов.

На Дніпропетровщині провели дві унікальні операції  - ФОТО
Олексій Власов

На операційному столі був 47-річний Сергій Михайленко з Кіровоградщини. Двадцять років тому з ним стався нещасний випадок. Чоловік втратив праву руку та ногу. Весь цей час йому здавалося, що відсутні кінцівки болять.

На Дніпропетровщині провели дві унікальні операції  - ФОТО
Сергій Михайленко

«Це було і вдень, і вночі. Їх наче викручувало та зводило судомами. Вони пекли. Пив знеболювальне. Інколи намагався перетерпіти ці муки, – ділиться чоловік. – Запропонували зробити операцію. Після першої минуло лише півтора тижня, а я вже забув про ті нестерпні відчуття».

Перше хірургічне втручання тривало понад три години. Друге – понад чотири.

«Половину часу ми витратили на пошук необхідного нерву. Це через те, що багато часу минуло після ампутації кінцівки. З такими операціями не можна затягувати», – пояснив завідувач відділення ортопедії та травматології Регіонального медичного центру родинного здоров’я Віктор Рокутов.